Sprankelend solliciteren

Wanneer ontwaakt de avonturier in jou!? 3 stappen die je op weg helpen

Eerlijk!? Hoe vaak speel je met de gedachte: ‘Ik moet iets anders gaan doen’! Misschien wel een camping in Frankrijk beginnen of een ander beroep. Hele normale gedachten, van tijd tot tijd heeft ieder mens ze. Maar na een vakantieperiode speelt bij velen deze gedachte extra op. Misschien komt dit door de grote overgang van vrijheid in de vakantie naar het keurslijf van alledag. Ik daag je uit om eens toe te geven aan deze gedachten. Kortom, ontwaak de avonturier in jezelf! Onderstaand stappenplan helpt je op weg.

Pieter ava
Door:
Pieter Dijkhuis
Leestijd: +- 3 minDe hink-stap-sprong-methode heb ik het dan over. Een welbekende term uit de atletiekwereld. Ook toe te passen op het maken van een carrièreswitch, zoals recent een klant mij leerde. 


Hink
In het begin voelt het allesbehalve comfortabel. Je moet je een onbekend vak eigen maken. Dat gaat gepaard met veel nieuwe dingen. Denk aan opleidingen, cursussen, nieuwe contacten en ervaringen.

Stap
Je durft nu de stap naar ander werk te maken. De ervaring leert dat dit vaak een tussenstap is. Het werk bevat elementen van het oude maar ook van het nieuwe. Je doet zo de benodigde ervaring op om te groeien in het vak.


Sprong
Je beschikt nu over de gewenste kennis, ervaring en het juiste netwerk. Het is tijd om de ultieme sprong te wagen. Deze sprong zal leiden tot de geambieerde baan, datgene waar je het tenslotte allemaal voor hebt gedaan.

Voor ieder individu is de weg en de snelheid waarmee dit gaat anders. Maar ik heb gezien en ervaren dat deze drie stappen bij het maken van een carrièreswitch de rode draad vormen. Durf jij de sprong te maken?


Wil je over dit onderwerp doorpraten? Stuur mij dan een bericht:
Stuur bericht

Deel dit bericht:

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

Wij respecteren je tijd.