Sprankelend solliciteren

Nieuwe rubriek: Waar zijn ze nu?!

Met Fetze Pijlman - die afgelopen jaar de overstap van Aegon naar Arriva maakte

In de financiële, grafische en mediasector in Noord-Nederland verdwenen de afgelopen jaren veel banen, al voordat corona zijn intrede deed. En dat kwam lang niet altijd door ‘natuurlijk verloop’ als pensioen. Nee, veel van de medewerkers maakten een carrièreswitch en kwamen terecht in andere functies en branches. Hoog tijd vonden wij, om deze groep mensen eens een gezicht te geven. Hun verhalen tekenen we dit voorjaar op in deze nieuwe rubriek: Waar zijn ze nu?! Dit doen we volgens een vast format van tien vragen. Vandaag trappen we af met het verhaal van Fetze Pijlman. Fetze maakte vlak voor de coronacrisis de overstap van Aegon naar Arriva. Hoe vergaat het hem bij dit internationale vervoersbedrijf, waar corona ook een enorme impact heeft op de dagelijkse bedrijfsvoering.

Pieter ava
Door:
Pieter Dijkhuis
Leestijd: +- 6


De tien vragen voor Fetze Pijlman, die vorig jaar Aegon verruilde voor Arriva.

 

1.   Wie ben je? Beschrijf jezelf eens in enkele zinnen.
Mijn naam is Fetze Pijlman, ben 31 jaar, woon in Akkrum/Nes met mijn vrouw en dochter van 8 maanden.

2.   Wat voor werk doe je nu?
Ik ben Programmamanager MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) bij Arriva Nederland. Ik heb de mooie uitdaging om MVO groter te maken binnen en buiten Arriva. Een geweldig positie.

3.   Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
In mijn rol ben ik enorm vrij, ik beheer mijn eigen agenda. Het eerste jaar stond veelal in het teken van kennismaken met collega’s en de organisatie. Dat is via Teams toch heel anders dan op kantoor en face to face. Ik kijk naar waar MVO kan bijdragen, van toegevoegde waarde kan zijn. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar interessante samenwerkingen buiten de muren van Arriva. Dit kan zijn met een maatschappelijke organisatie of door met innovatieve oplossingen te komen om een onderwerp als MVO onder de aandacht te brengen.

4.   Welk werk heb je in het verleden gedaan?
Vóór Arriva heb ik zes jaar gewerkt bij Aegon. De eerste vier jaar als administratief medewerker. Ik was verder altijd actief in werkzaamheden of activiteiten naast mijn werk. Zo heb ik een tijd de boekhouding gedaan van de Nederlandse Uitdaging, een Bikkel gecoacht, en was ik Bestuurslid van Young Aegon en de organisatie van The Pitch. Na vier jaar was ik het administratieve wel ontgroeid en ging ik verder kijken. Ik heb toen een soort traineeship gecreëerd van twee jaar, waarin Business Development, Digitaliseren en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen centraal stonden.

5.   Wat was voor jou de aanleiding om te switchen?
Ik voelde dat het bij Aegon niet zou gaan gebeuren. Ik ging op zoek naar wat ik wil gaan doen. Waar ligt mijn kracht en vooral: wat vind ik leuk!

6.   Welke stappen heb je ondernomen om deze switch te maken?
Netwerken, netwerken, netwerken. De hoop dat je gevraagd wordt voor een functie heb ik snel laten varen. Ik ben op zoek gegaan naar leuke en interessante mensen, mensen die mij een richting op konden sturen. Dus netwerken en hulp vragen. Ook vanuit Aegon werd ik geholpen met een loopbaantraject.

7.   Tegen welke uitdagingen liep je aan? En hoe ging je daarmee om?
Ik had geen idee wat ik precies zocht. Ik vind heel veel heel leuk namelijk! Daarom heb ik veel mensen gesproken, mijn onzekerheden, wensen en dromen op tafel gelegd.


8.   Welke tips, voor een succesvolle (carrière)switch, zou je anderen willen meegeven?
Ga rustig bekijken wat je leuk vindt, waar je je passie kunt uiten. Gaan dan op zoek naar mensen die daar werken, in de buurt zitten of je daar kunnen brengen. Blijf praten en vertellen. En, makkelijker gezegd dan gedaan, gewoon doen!

9.   Welke invloed heeft corona op jouw werkzaamheden?
Ik ben begonnen in maart 2020, twee weken voor de eerste lockdown. Mijn plan was om het land in de trekken, veel mensen te spreken en te voelen hoe mensen reageren. Dat is tot op heden (bijna) niet gelukt. Alles gaat via Teams. Mijn weken staan vol (nog steeds) met kennismakingen. Een heel ander jaar dan dat ik voor ogen had. 

10. Wat zijn je ambities en dromen voor de toekomst?
Ik zit goed op mijn plek bij Arriva en ik heb net een vast contract gekregen. Ik vermaak me de komende jaren nog wel bij Arriva. Ik heb twee dromen: ooit wil ik docent worden en de andere is dat ik graag een zorgboerderij wil beginnen. Dat is iets totaal anders, maar mijn hart ligt bij de mens.

De pen wordt doorgegeven aan..
Fetze geeft de pen door aan Linda Cazemier, oud-collega bij Aegon en nu werkzaam voor het UWV als adviseur werk. We legden ook Linda bovenstaande vragen voor. Binnenkort is haar verhaal te lezen op onze website.


Wil je op de hoogte blijven van interessante blogs over loopbaanontwikkeling & solliciteren? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Wil je over dit onderwerp doorpraten? Stuur mij dan een bericht:
Stuur bericht

Deel dit bericht:

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

Wij respecteren je tijd.