Sprankelend solliciteren

'Een uitzending van Brandpunt inspireerde mij om te switchen'

Lees 👇 het verhaal van Linda Cazemier in de rubriek; Waar zijn de nu?!

In de financiële, grafische en mediasector in Noord-Nederland verdwenen de afgelopen jaren veel banen, al voordat corona zijn intrede deed. En dat kwam lang niet altijd door ‘natuurlijk verloop’ als pensioen. Nee, veel van de medewerkers maakten een carrièreswitch en kwamen terecht in andere functies en branches. Hoog tijd vonden wij, om deze groep mensen eens een gezicht te geven. Hun verhalen tekenen we dit voorjaar op in deze nieuwe rubriek: Waar zijn ze nu?! Dit doen we volgens een vast format van tien vragen. Met vandaag het verhaal van Linda Cazemier. Zij besloot na ruim 20 jaar Aegon te verlaten en een sprong in het diepe te wagen. Inmiddels is ze adviseur werk voor het UWV en ontdekte ze een nieuwe (werk) passie.

Pieter ava
Door:
Pieter Dijkhuis
Leestijd: +- 5

De tien vragen voor Linda Cazemier, die Aegon verruilde voor het UWV.


1. Wie ben je? Beschrijf jezelf eens in enkele zinnen.
Ik ben Linda Cazemier, 51 jaar. Ik ben positief ingesteld en denk altijd vanuit kansen en mogelijkheden. Ik hou ervan om anderen te inspireren en te motiveren. Werken met plezier en gebruik maken van je kwaliteiten is wat ik belangrijk vind. Voor mezelf maar ook voor anderen.

2. Wat voor werk doe je nu?
Ik ben adviseur werk bij UWV. Ik ondersteun werkzoekenden bij het vinden van werk. Denk bijvoorbeeld aan het attent maken op scholingsbudgetten of het inhoudelijk ondersteunen bij het maken van een cv.

3. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
De werkzaamheden variëren van bellen met klanten, werkplannen maken en administratie afhandelen. Ik zit in de afronding van de opleiding tot adviseur werk; daar zit ook nog veel tijd in. Daarnaast zit ik in de denktank werkgeluk van UWV. Met deze denktank besteden we aandacht aan werkgeluk op de werkvloer binnen UWV én daarbuiten. Dat varieert van aandacht voor vitaliteit maar ook webinars geven aan collega's hoe ze met plezier aan het werk kunnen.

4. Welk werk heb je in het verleden gedaan?
Hiervoor heb ik 21 jaar bij Aegon gewerkt. Daar heb ik in verschillende functies gewerkt. De laatste jaren was ik managementassistent voor de directeur Leven Bescherming. Als verbindende factor tussen het management en medewerkers zorgde ik ervoor dat afspraken en activiteiten goed afgestemd werden. Daarnaast had ik ook de rol van mens & ontwikkeling. In die rol heb ik me gespecialiseerd in werkgeluk. Hiervoor werd ik geïnspireerd door een uitzending van Brandpuntplus over een Chief Happiness Officer (CHO).

5. Wat was voor jou de aanleiding om te switchen?
De aanleiding was de adviesaanvraag voor Bescherming. Maar ook het eerdere vertrek van mijn directeur heeft mij aan het denken gezet. “Blijf ik dit werk nog 5 jaar doen?” Door mijn specialisatie naar werkgeluk merkte ik dat ik een nieuwe energiebron voor mezelf had aangeboord. Ik zie nu dat in de afgelopen jaren het begeleiden en coachen van medewerkers een rode draad is geweest. Daar wilde ik me verder in ontwikkelen. Dat is voor mij ook een reden voor de switch geweest.

6. Welke stappen heb je ondernomen om deze switch te maken?
Ik heb een goed gesprek gehad met mijn leidinggevende. Daarna heb ik tijd genomen om na te denken over hoe nu verder. Wat wil ik gaan doen? Iets voor mezelf beginnen? In dienst bij een werkgever? Eén ding stond vast: werkgeluk, zingeving, voldoening en betrokkenheid waren belangrijke onderwerpen voor mijn nieuwe functie. Ik heb veel netwerkgesprekken gevoerd, workshops gevolgd en coaching heeft me ook erg geholpen.

7. Tegen welke uitdagingen liep je aan? En hoe ging je daarmee om?
De grootste uitdaging was corona. Vlak voor de eerste lockdown ben ik bij Aegon gestopt met de intentie om veel te gaan netwerken. Op het moment dat ik gesprekken zou gaan voeren en acties zou ondernemen, ging alles op slot. Voor een tijdje was ik uit het veld geslagen. Maar als je niet in actie komt dan gebeurt er ook niets. Daarom ben ik toch weer gesprekken gaan voeren. Sommige digitaal en waar het kon live. Ook het volgen van workshops en webinars hebben mij erdoor geholpen. Werken aan mijn netwerk, nieuwe contacten opdoen, andere contacten weer aanhalen. Wat me geholpen heeft in deze periode is een ‘gewoon’ werkritme aan te houden en veel te gaan wandelen.

8. Welke tips voor een succesvolle (carrière)switch, zou je anderen willen meegeven?
Op het moment dat je beseft dat je niet meer op je plek zit, onderneem dan actie. Ga bij jezelf na wat je wél energie geeft in werk, wat je kwaliteiten zijn. En stel je nieuwsgierig op. Onderzoek je mogelijkheden, ga in gesprek met vrienden of een coach. Volg je hart. Blijf altijd in de lead. Kom in actie. Ook merkte ik dat alleen maar mailen (of via digitale wegen contact hebben) met werkgevers niet mijn manier was. Om die reden heb ik op een gegeven moment besloten vaker de telefoon te pakken.


9. Welke invloed heeft corona op jouw huidige werkzaamheden?
Heel veel invloed. Bijna dagelijks spreek ik werkzoekenden die door corona hun werk zijn kwijt geraakt. Velen van hen kunnen waarschijnlijk weer terug. Wanneer dat gaat zijn, is onzeker. Maar ik zie ook bij collega’s en mijzelf de invloed. Ik ben samen met vier andere collega’s in september gestart met de opleiding tot adviseur werk. Over het algemeen is dat digitaal verlopen. Binding met het kantoor of bedrijf heb ik (nog) niet. Ik heb een paar directe collega’s live ontmoet. De rest van mijn team via MS-Teams. Ik werk dagelijks vanuit huis, je mist de interactie, het even snel kunnen sparren.


10. Wat zijn je ambities/ dromen voor de toekomst?  
Via Christine Jansen ben ik in aanraking gekomen met het thema amplitie en heb ik de opleiding tot amplitiedeskundige gevolgd. Dit thema, waarbij je het welbevinden van medewerkers verder versterkt en vergroot, wil ik de komende jaren echt op de kaart gaan zetten binnen organisaties. Wie weet ooit vanuit een eigen onderneming. Maar voor nu in ieder geval door het in te zetten in mijn huidige werk.

Wil je over dit onderwerp doorpraten? Stuur mij dan een bericht:
Stuur bericht

Deel dit bericht:

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

Wij respecteren je tijd.