Sprankelend solliciteren

‘Van horeca-ondernemer naar filiaalleider/ teamleider Omrin’

Als we het hebben over een opvallende carrièreswitch dan mag het verhaal van Wiert de Haan uit Stiens niet ontbreken. Vorig jaar zomer besloot hij zijn goed draaiende eatcorner in het centrum van Stiens te verkopen. Inmiddels is hij filiaalleider/ teamleider bij de Omrin. We spraken Wiert en samen blikken we terug op het afgelopen jaar.

Pieter ava
Door:
Pieter Dijkhuis
Leestijd: +- 2


Wat maakte dat je de zaak verkocht?     
Daar was maar één reden voor: meer tijd besteden aan mijn gezin en familie. Na ruim 18 jaar iedere week bijna 60 uur te hebben gewerkt, was het tijd om de privé/werkbalans meer in evenwicht te brengen. Sinds de geboorte van onze zoon groeide de wens om met name in de weekenden meer tijd met mijn gezin door te brengen.’

 
Hoe waren de eerste maanden na de verkoop?  
‘Best even wennen, zeg ik je eerlijk. Ik ben niet in een zwart gat gevallen hoor, dat niet. Maar de overgang van weinig vrije tijd naar veel vrije tijd was groot. Het was/is fantastisch om nu meer tijd met het gezin door te brengen. Ook was het vorig jaar natuurlijk geweldig weer. En hebben we veel vakantie in eigen land gevierd. Daarnaast ben ik wat meer gaan sporten, boeken gaan lezen en een opleiding gaan doen.’


Wanneer begon het weer te kriebelen? En welke stappen heb je toen gezet?
‘Dat was vorig najaar, november/december. Rond die tijd besloot ik weer actief werk te maken van een nieuwe baan, al had ik nog niet echt een idee wat precies. Ik heb er met vele mensen over gesproken. En één van mijn kameraden attendeerde me op Pieter Dijkhuis, eigenaar van Xpressy Company.’

 

Wat hebben Xpressy en Pieter voor je betekend?
‘Veel. Vanaf het eerste moment was het contact goed. Leuk detail was dat Pieter ook uit Stiens komt en klant bij mij was. We kenden elkaar dus al een beetje. Pieter heeft me geholpen mijn talenten/kernkwaliteiten in kaart te brengen, deze te vertalen naar functies en organisaties en dat vervolgens om te zetten in een wervend cv. Uiteindelijk heeft hij ook het lijntje naar Omrin gelegd. En daar ben ik nu sinds kort werkzaam als filiaalleider/ teamleider van de Estafette.’  

 
En hoe bevallen de eerste weken/maanden?  
‘Ja erg goed. Maar als je mij vorig jaar had gezegd dat ik nu voor de Omrin zou werken, dan had ik je niet geloofd. Inmiddels weet ik dat Omrin veel meer is dan een afvalverwerker. Het circulaire verhaal spreekt me enorm aan en ook is het prettig om onderdeel te zijn van een grote organisatie. En het nieuwe werk heeft ook veel raakvlakken met het oude. Want opnieuw geef ik leiding aan een team en is er sprake van winkelverkoop. Wat dat betreft is de grootste wijziging nog dat het eten/ drinken is vervangen voor gebruikte meubels’, merkt Wiert lachend op. ‘Oh ja en niet te vergeten: ik heb meer vrije tijd ;)!’

 

 

Wil je over dit onderwerp doorpraten? Stuur mij dan een bericht:
Stuur bericht

Deel dit bericht:

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

Wij respecteren je tijd.