Sprankelend solliciteren

Hoe pak ik een sollicitatiegesprek aan Hoe zorg je ervoor dat werkgevers voor jou kiezen?

Het is geweldig als je voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd. Dit betekent dat je al veel kandidaten achter je hebt gelaten. Alleen heb je nog geen enkele garantie voor de baan. Dit zal in belangrijke mate afhangen hoe het sollicitatiegesprek verloopt. Wil jij ervoor zorgen dat werkgevers voor jou kiezen? Dan is de training Het Sollicitatiegesprek echt iets voor jou.

Incompany

Op zoek naar inhouse training?

Stuur bericht Ik maak graag maatwerk voor jou
Pieter ava
Pieter
Dijkhuis

De eerste indruk

In veel gevallen is de eerste indruk allesbepalend. Bij de kennismaking wordt al een eerste oordeel gemaakt. Het is daarom belangrijk dat je aandacht besteed aan je uiterlijk en een ontspannen indruk maakt.

Persoonlijke aandacht

Jouw situatie is uniek en daarom bieden we in deze training veel maatwerk. De oefenstof wordt volledig afgestemd op de onderdelen die jij het lastigste vindt. Ik kom met praktische tips hoe je jezelf daarin kunt verbeteren.

Inhoud

We staan in deze training stil bij alle aspecten van het sollicitatiegesprek. Van de handdruk bij de eerste kennismaking tot de afsluiting in het gesprek. We leren je om te gaan met zenuwen en hoe jezelf op een natuurlijke wijze presenteert. Je maakt kennis met de voorbereidingstips voor een succesvolle sollicitatie. We geven de meest voorkomende gespreksopbouw en geven je bij ieder onderdeel tips. De training kent een zeer praktische insteek. In deze training werken we veel met rollespelen. Uit ervaring weten we dat deze werkwijze leidt tot de beste resultaten. Als deelnemer wissel je voortdurend tussen de rol van sollicitant en die van werkgever. Door het laatste leer je ook nog beter inleven in de situatie van de werkgever.

Programma

Welkom & Kennismaking
De eerste indruk
Gesprekstechnieken
Pauze
Rollespellen
Gespreksopbouw
Rollespelen
Veel gestelde vragen
Pauze
Rollespelen
Voorbereiding
Presentatie
Rollespelen
Afsluiting

Praktische informatie

Neem 3 recente sollicitaties mee en een notitieblok. Wij zorgen voor koffie/ thee en een wervelende presentatie.

Wat weet je na deze training?

  • Je weet uit welke onderdelen een sollicitatiegesprek is opgebouwd.
  • Je weet waar werkgevers op letten.
  • Je weet nu hoe je jezelf overtuigend kunt presenteren.
  • Je weet welke voorbereidingen je het beste kunt treffen.

Wat kun je na deze training?

  • Je kunt goede antwoorden formuleren op de meeste gestelde vragen.
  • Je kunt je zenuwen beter in bedwang houden.
  • Je kunt beter inspelen op onverwachte situaties.

  • Je kunt en durft meer van jezelf kwijt in een gesprek.

Liever maatwerk? Geen probleem!

Wil je liever niet aan een groepssessie deelnemen? Heb je liever één op één begeleiding? Geen probleem, dat kan uiteraard. Kijk dan eens onder het kopje coachingstraject en/of stuur mij een persoonlijk bericht.

Wat klanten over ons zeggen

Pieter maakt een training praktisch en persoonlijk. Hij schakelt eenvoudig tussen de positie van sollicitant en werkgever. De training wierp een nieuw en verassend licht op de rol van werkgever in een sollicitatiegesprek.
8,0
Hessel

Hessel van Tuinen
Oud ondernemer nu werkzaam bij Projects4You

Over de trainer

Pieter is een bevlogen trainer en netwerker pur sang. Hij kent veel bedrijven in Noord-Nederland door zijn jarenlange werkervaring in het bedrijfsleven. In Xpressy komen zijn voorliefde voor marketing, mensen en bedrijven samen.

Wij werken samen met:

Business meets sports logo
De mobiliteits regiseur logo
Online video academy logo