Sprankelend solliciteren

Solliciteren, waar begin je? Wil jij snel en effectief naar een nieuwe baan?


Solliciteren is frustrerend. Of toch niet?

Veel werkzoekenden komen lastig aan een baan. Het duurt maanden en voor sommigen jaren om weer een leuke baan te vinden. Wil jij jezelf een frustrerende tijd met vele afwijzingen besparen? En wil je weten hoe je ervoor zorgt dat een werkgever voor jou kiest? Volg dan de training Solliciteren, waar begin je.

Incompany

Op zoek naar inhouse training?

Stuur bericht Ik maak graag maatwerk voor jou
Pieter ava
Pieter
Dijkhuis

Solliciteren een vak apart

Wil je succesvol solliciteren? Dan vraagt dit om het maken van een plan. In deze training leer je de bouwstenen van een goed plan kennen. Iedere bouwsteen staat voor een stap. In laat je kennismaken met de 10 bouwstenen voor succes.

Persoonlijke aandacht

In deze training is veel aandacht voor jou persoonlijke situatie. Ik help je met formuleren van passende antwoorden op de vragen die in de training aan de orde komen. Bij één van de stappen help ik je bijvoorbeeld door vijf voorkeursbedrijven in kaart te brengen.

Inhoud

De training start met een korte inleiding over de arbeidsmarkt. Ik laat je zien hoe de huidige arbeidsmarkt werkt en waar voor jou kansen liggen. Vervolgens presenteer ik je de 10 stappen naar een nieuwe baan. Ik maak daarbij gebruik van het Xpressy Canvas, een unieke methode voor sollicitanten. Iedere stap wordt door mij ingeleid, waarna we in tweetallen uit elkaar gaan. Iedere deelnemer krijgt zijn of haar eigen Canvas Poster (A1 formaat), Post its en een vragenlijst. Met iedere stap zijn we circa 15 minuten bezig. Je wisselt om de 7,5 minuten van rol. De rol van vragensteller en de rol van vragen beantwoorden wisselen elkaar af. In de rol van vragen beantwoorden schrijf je steekwoorden op de Post IT en deze plak je op het canvas.Als begeleider switch ik steeds tussen de groepen om mee te denken.

Programma dagdeel

Programma dagdeel
Welkom en kennismaking
Ontwikkelingen arbeidsmarkt
Uitleg 10 stappenplan
Stap 1 en 2.
Pauze
Stap 3 t/m 6.
Pauze
Stap 7 t/m 10
Afsluiting

Praktische informatie

Neem een kladblok/ aantekeningenboekje en pen mee. Wij zorgen voor alle benodigde materialen, koffie/ thee.

Wat heb je aan deze training?

  • Je hebt inzicht welke stappen je moet zetten naar een nieuwe baan.
  • Je hebt de basis van een plan van aanpak staan.
  • Je hebt handige tips gekregen voor jouw situatie.
  • Je hebt nieuwe materialen die je bij elke sollicitatie kunt gebruiken

Wat weet je na deze training?

  • Je weet beter hoe de arbeidsmarkt in elkaar steekt.
  • Je weet hoe een werkgever denkt en hoe je daarop in kunt spelen.
  • Je weet beter wat je sterke punten zijn en hoe je deze kunt inzetten.
  • Je weet beter hoe je effectief kunt solliciteren.

Liever maatwerk? Geen probleem!

Wil je liever niet aan een groepssessie deelnemen? Heb je liever één op één begeleiding? Geen probleem, dat kan uiteraard. Kijk dan eens onder het kopje coaching en/of stuur mij een persoonlijk bericht.

Wat klanten over ons zeggen

Pieter heeft het bekende business model canvas omgebouwd naar een sollicitatie-canvas, waarmee werkzoekenden de basis leggen voor hun sollicitatie-plan. Het blijkt een nuttig hulpmiddel, dat mensen helpt om in korte tijd een aantal wezenlijke vragen te stellen en te beantwoorden. Pieter is een enthousiaste en inspirerende presentator.
8,7
Anton

Anton van Dijk
Initiatiefnemer Nietstilzittencafe Sneek

Over de trainer

Pieter is een bevlogen trainer en netwerker pur sang. Hij kent veel bedrijven in Noord-Nederland door zijn jarenlange werkervaring in het bedrijfsleven. In Xpressy komen zijn voorliefde voor marketing, mensen en bedrijven samen.

Wij werken samen met:

Business meets sports logo
De mobiliteits regiseur logo
Online video academy logo